Fietsen

Als we als Nederlanders ergens om bekend staan, dan is het wel fietsen. Massaal gaan we in Nederland op de fiets naar school, werk, doen we boodschappen, brengen we de kinderen weg, en ga zo maar door. Alles doen we met de fiets. En dat is ook niet zo gek. In ons druk bevolkte land met weinig bergen zijn veel afstanden goed te doen op de fiets.

Een fiets kopen

Een fiets kopen is dan ook iets waar geen enkele Nederlander aan ontkomt. Zonder fiets ben je nergens in dit land. Maar waar moet je dan allemaal op letten? En wat voor fiets past bij mij? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wil je bijvoorbeeld lange afstanden afleggen met je fiets? Of juist alleen kleine ritjes naar de supermarkt? En wil je een terugtraprem of handremmen? Wat te denken van versnellingen?

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Het belangrijkste is dat je van te voren goed nadenkt over het doel dat je met je fiets hebt. Verder is het goed om een keuze te maken waar je de fiets gaat kopen. Koop je hem op marktplaats? Dan is de kans ook aanwezig dat de fiets is gestolen. Koop je hem in de fietsenwinkel, dan krijg je vaak korting op de eerst volgende onderhoudsbeurt. Zo zijn er nog enkele voordelen te bedenken bij het kopen van een fiets in de fietsenwinkel.

Over ons

Bike Sportive: van fietsers, voor fietsers. Hier vind je de laatste nieuwtjes en tips als je een liefhebber bent van fietsen. Heb je een artikel dat je graag op deze website wil plaatsen, of wil je partner worden? Neem dan contact met ons op.