Online een motorhelm kopen: waar kun je uit kiezen?

Ben jij op zoek naar een motorhelm en wil je, je eerst online oriënteren? Dat is natuurlijk super slim, helemaal in tijden van Corona. Maar waar moet je op letten en wat voor soort motorhelmen zijn er allemaal? In dit artikel geven we je de meestvoorkomende motorhelmen en leggen we uit wat voor een soort helm het is.

Arai helmen

Arai helmen zijn misschien wel de meest populaire motorhelmen, dit vanwege de topkwaliteit. Het is een Japans helmenmerk, dat met afstand de beste is ter wereld en daardoor ook een enorme collectie heeft. Als je op zoek bent naar een veilige en comfortabelen helm, kies dan voor een Arai helm.

Integraalhelmen

Dit is de veiligste motorhelm op de markt. Waarom? Omdat de buitenschaal uit een stuk bestaat en de wanstukken ver doorlopen, voor maximale veiligheid.

Systeemhelmen

Een systeemhelm typeert zich doordat het kinstuk omhoog geklapt kan worden, ideaal voor mensen die een bril dragen. Een systeemhelm biedt daardoor meer vrijheid en hierdoor kan er ook eenvoudiger gecommuniceerd worden, bijvoorbeeld met oortjes in.

Jethelmen

Een jethelm is volledig open en heeft geen vizier dat je gezicht beschermd. Sommige jethelmen hebben wel een vizier, puur ter bescherming tegen de zon. Het is een helm die vaak gekozen wordt vanwege zijn mooie uistraling.

Crosshelmen

Een crosshelm, ook wel een allroad helm, is geschikt voor motorrijders die graag doen crossen of enduro rijden. Deze helmen hebben meer kinruimte dat zorgt voor een betere ventilatie. Vaak hebben ze een afneembaar vizier omdat er dan een crossbril gedragen kan worden.

Meer weten?

Wil jij nog meer weten over motorhelmen? Bekijk dan eens de website van Termaat Motoren. Zij bieden je de mogelijkheid om, wanneer je online een helm hebt gezien, deze gratis te passen in de winkel. Zo kom je er direct achter of de helm goed past en voldoet aan je wensen. Er werken alleen maar specialisten die al jaren mee lopen en je dus echt kunnen voorzien van eerlijk en persoonlijk advies.